Collector forbrukslån

small-loans-vs-consumer-loans

Du har antagelig allerede hørt om Collector bank. I dag er de svært aktive innen flere ulike bransjer når det gjelder bank og finanstjenester, og har på relativ kort tid blitt en større aktør. Det hele begynte i 1999 da banken startet opp i Sverige. Siden har de åpnet kontorer i Norge og Finland, og har i dag 350 ansatte. De tilbyr flere forskjellige tjenester innen bank og finans, som blant annet kortsiktig kreditt, kredittkort og inkassotjenester. De fleste av disse tjenestene er rettet mot bedrifter, men spesielt utlån er også rettet mot privatpersoner. Og nettopp forbrukslån er et marked hvor Collector Bank etter hvert har blitt for en stor aktør å regne. Hos Collector kan du søke om forbrukslån fra kr 20 000 og opptil kr 250 000.

Med et forbrukslån trenger du ikke stille noen form for sikkerhet for lånet. Det er banken som tar risikoen, og dette tar de seg selvsagt betalt for gjennom en høyere rente enn den du får på f.eks. et boliglån. Til gjengjeld stilles det ikke så mange krav til deg som søker og du kan få et lån utbetalt i løpet av ganske kort tid, i mange tilfeller allerede dagen etter at søknaden din har blitt godkjent.

Hva kan forbrukslånet brukes til?

Med et forbrukslån står du egentlig ganske fritt til å bruke pengene til hva du måtte ønske. Bankene, og dermed også Collector Bank, er lovpålagt å utvise måtehold ved å vurdere økonomien din for å sikre at du kan betale lånet tilbake. Derfor er det også slik at det ikke alltid er sikkert du får låne hele beløpet du søkte om. I slike tilfeller vil du få tilbud om å låne et mindre beløp, som de mener din økonomi kan forsvare. Men, Collector bank vil ikke blande seg opp i hva du bruker lånet til. Et forbrukslån gir derfor ganske mange muligheter. Trenger du å ordne litt hjemme, så er det et prosjekt som ofte er vanskelig å spare opp til og derfor velger mange å bruke et forbrukslån som finansiering. Spesielt oppussing av kjøkken eller bad er gjerne kostbart, men samtidig nødvendig for å opprettholde standarden på boligen din og dermed også beholde verdien på boligen eller enda øke den. Lånet kan selvfølgelig også brukes til å kjøpe de billige flybillettene til neste års ferie, du kan betale lånet tilbake når feriepengene kommer inn på kontoen, eller du kan samle dyre smålån og kredittkortgjeld i et større lån. Dette vil sparer deg for en penger i renteutgifter og du slipper å forholde deg til mange ulike banker. Penger spart er penger tjent.

Betingelser for lånet

Som nevnt kan du låne inntil kr 250 000 hos Collector bank. Lån på inntil kr 50 000 kan du betale tilbake over ti år, mens større beløp kan nedbetales på 15 år. Den laveste renten er på 9,9% og den høyeste på 19,9%, men hvor mye du ender opp med å betale er det kredittsjekken banken foretar som avgjør. Utover renten må du i tillegg betale et engangsgebyr på kr 750 for opprettelsen av lånet og et månedsgebyr på kr 50. Ønsker du å søke om et lån hos Collector, så er det et par krav som du må oppfylle:

  • Du må ha fylt 20 år
  • Du må være fast bosatt i Norge
  • Du må være norsk statsborger eller ha bodd her i ikke mindre enn tre år
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger
  • Og du må ha en fast årsinntekt som ikke er lavere enn kr 200 000

Sjekk størrelsen på avdraget med lånekalkulatoren

Kan du svare ja til dette, så går du inn på nettsiden deres og fyller ut søknadsskjemaet. Her kan du også benytte deg av en lånekalkulator for å sjekke hvor mye du må betale hver måned, avhengig av hvor stort et beløp du ønsker å låne. Send inn skjemaet elektronisk og du vil motta svaret ganske kjapt. Blir søknaden din innvilget, vil du få tilsendt et lånetilbud med de vilkår som Collector Bank kan tilby deg. Se gjennom dette og kan du godta vilkårene, signerer du for lånet med din BankID og etter en siste sjekk i banken, kan pengene utbetales til kontoen din.