beste kredittkort

Hvor mange kredittkort kan jeg ha?

For de fleste så høres det kanskje ut som en dårlig idé å ha flere kredittkort uansett, mens andre igjen lurer på hvor grensen går for antallet kredittkort man kan ha i lommeboka. Du har kanskje sett episoder fra Luksusfellen hvor deltakere ikke vet hvor mange kredittkort de sitter med? Det kan vi allerede nå bekrefte at er en dårlig idé. Men det som nødvendigvis ikke er noen dårlig idé, er å ha flere slike kort slik at man kan utnytte ulike fordeler fra forskjellige aktører.

Ingen spesielle begrensninger

Tilbake til det innledende spørsmålet. For hvor mange kredittkort kan man egentlig ha? Finnes det noen lover rundt dette? Kort fortalt, så er svaret nei. Det er uproblematisk å skaffe seg kredittkort fra f.eks Ikano. dersom man har lyst til det – og dersom man har økonomi nok til å få innvilget søknaden. Det finnes ikke noe kredittkortregister som bankene har tilgang til eller den slags, og så lenge du betaler for deg når du skal, så vil ikke bankene fatte noen mistanke om at du er på et slags kredittkort-raid.

Følgelig kan du skaffe deg så mange kredittkort du vil, men hvor grensen bør gå før det blir risikosport får være opp til en selv å vurdere. Alt handler uansett om hvordan bruker kortet, som du kan lese mer om i neste avsnitt, men har man såpass mange kredittkort at man mister oversikten over de – så kan det være fort gjort at man mister eller blir frastjålet et kort uten å vite om det.

Fornuftig kredittkortbruk

Fornuftig kredittkortbruk er noe svært mange nordmenn er flinke til, men dessverre så er nok antallet tilsvarende høyt for de som misbruker kredittkortene. Så lenge man har innstillingen at man skal betale tilbake det man bruker på kredittkortet innen rimelig tid, og gjerne innen den rentefrie perioden har løpt ut, så kan det kalles for sunn kredittkortbruk. Tenker man ikke på når eller hvordan man skal betale tilbake sofaen man handler på kreditt, så har man gått i en velkjent felle.

For summene baller fort på seg når man begynner å dra kredittkortet, og hvis man handler i vanlig modus fra lønnskontoen samtidig, så har man til slutt ikke penger igjen til å betale ned kredittkortregningen. Velger man å betale kun minimumsbeløpet hver måned, så vil rentene fortsette å vokse, og den totale summen du må betale blir bare større og større. Følgelig er huskeregelen enkel – handle ikke for mer enn du har råd til, og planlegg nedbetalingen allerede når du drar kortet i butikken.

Derfor kan det være lurt å ha flere kredittkort

Grunnen til at vi tidligere i denne artikkelen har nevnt at det kan være fordelaktig å ha flere kredittkort, er ganske enkel. Dette er fordi de ulike kredittkorttilbyderne har mange forskjellige fordeler, og hvis man skal dra nytte av alle, så er man nødt til å velge litt forskjellig. For eksempel bør man kanskje skaffe seg et dedikert bensinkort som gir gode bonuser på drivstoff, mens man bør ha et annet kredittkort med seg på reisen som er gebyrfritt og har reiseforsikring inkludert. Til sist bør man også ha et kort med en god bonusordning, som man kan erstatte det vanlige bankkortet med for å spare penger. Dette er bare et eksempel, men som du skjønner så finner du ikke kun et kredittkort som er best med alle disse fordelene.